09 юни 2012

Агнешка плешка

Продукти:
Агнешка плешка
чесън
дафинов лист
черен пипер
кимион
тава - ;-)
Начин на приготвяне:
Агнешката плешка намазваме с олио, след това поръсваме с черен пипер и кимион. Поставяме я в тавичка, сипваме една чаена чаша с вода, в която е разтворена 1 с.л. сол, добавяме 2 бр. дафинов лист, 2 стръка чесън /ако имате стар чесън, слагате 2-3 скилидки/. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса. На всеки 30 мин. обръщаме и поливаме с отделения сос. След 1 час намаляваме фурната на 200 градуса и печем общо около 3 часа. Когато местото започне да се отделя само от костта, значи е готово.
Чесънът и дафиновия лист убиват тежката миризма.
Студено, нарязано на тънки филийки е страхотно мезе, а с чаша вино е... Ммммм, красота...

Няма коментари:

Публикуване на коментар