23 ноември 2010

Ароматни еленски джулани

Продукти:
Еленски джулани 800 - 1000гр
кашкавал - 50 - 100 гр
течна сметана
кисели краставички 3 бр
риган
черен пипер
масло 50 гр
сол
дафинов лист

Начин на приготвяне:
Джуланите трябва да бъдат почистени от ципите. Слагаме ги в тенжера и ги кипваме, за да отпеним водата. Аз предпочитам направо да я сменя с нова, която предварително съм стоплила. Сварявам месото за 1 час в херметическа тенжера, като добавям малко сол, стръкче риган и дафиновия лист. /Напоседък доста често обработвам дивеча в херметическа тенжера, защото се опитвам да спестявам от времето пред печката, а и защото става по-крехко./
Вече готово месото го изваждаме и овкусяваме с черен пипер и още сол ако има нужда. Задушаваме го в тиган с масло, докато поеме всичката мазнина. Слагаме го в тавичка и добавяме нарязаните кисели краставички, сипваме сметаната и поръсвам с кашкавал. Ригана поставяме най-отгоре на няколко места. Покриваме с капак ако ползваме йенска тавичка или с фолио. Запичаме до зачервяване на кашкавала за около 40 мин.

* Получи се много интересн вкус със сметаната и киселите краставички!
** Много леко и много приятно ястие!

6 коментара:

  1. Ей, страхотно изглежда, а и сигурно е вкусно- да ти е жив и здрав ловеца, да те вдъхновява с разни екзотични за моята трапеза меса....
    С усмивка
    Мария

    ОтговорИзтриване
  2. Много ти благодаря!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно изглеждат нещата на снимките. Не знам с каква техника го правиш, но да е жив и здрав ловеца наистина!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря много!
    Да сме живи и здрави всички!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасна рецепта! За мен дивечът е тежката артилерия в кухнята! Успех!

    ОтговорИзтриване
  6. Виолета, благодаря ви много!
    Дивеч готвя от около 10 години, и мисля, че съм успяла да намеря моя си начин... НО чак тежка артилерия - не, не е...
    Поздрави и за вас!

    ОтговорИзтриване