26 февруари 2010

Брюкселско зеле с орехи и сметана


Продукти:
брюкселско зеле - 5оо гр.
орехи - 50 гр.
масло - 2 с.л.
готварска сметана - 100 мл.
кашкавал настърган - 50 гр.
черен пипер

Начин на приготвяне:
Измиваме добре брюкселското зеле и го почистваме. След това го разрязваме на половинки. Слагаме го в съдът в който ще се пече, добавяме орехите/кълцани или счукани/, маслото, черен пипер и печем на 220 градуса за около 15-20 минути. По време на печене го разбъркваме поне два пъти, за да не прегорят листенцата. Когато е омекнало добавяме сметаната, разбъркваме го добре и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем още 10 минути до разтапяне на кашкавала.

6 коментара:

  1. Идеална рецепта за брюкселско зеле :)
    Все не можех да си харесам!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Дани!
    Ще се радвам да го направиш и после да кажеш дали се е харесало.
    Аз за първи път го готвя и се притеснявах, че няма да успея. Три дни търсих рецепти и накрая импровизирах... От всички прочетени рецепти си харесах по нещо...
    Стана вкусно и определено много ми го харесаха в къщи. Пак ще се готви.
    Поздрави и лек уикенд ти желая!

    ОтговорИзтриване
  3. Извинявам се за малката буквичка в името! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ауу..това непременно ще се сготви!

    Поздрави и :-) за теб, Люба!

    ОтговорИзтриване
  5. Кеми, не се притеснявай за малките букви...
    Важното е да има смисъл в тях!
    Благодаря ти!

    Дими, ще се радвам да споделиш после отценката.
    Аз имам още за готвене от него. Тези дни дано да покажа и друга рецепта.

    Поздрави и весел уикенд ви желая, момичета!
    Благодаря ви, че наминавате и при мен!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване