13 февруари 2010

Див заек по ловджийски

Продукти:
един див заек
3 гл. лук
3 големи моркова
250 гр. гъби
2 с.л. доматен сок
100 мл. червено вино
3 бр. дафинов лист
черен пипер на зърна
чесън
олио
магданоз
масло
2 с.л. брашно

Начин на приготвяне:
Порциите месо се запържват до побеляване в масло. След това се слагат в тенжера под налягане. Добавяме в тенжерата и всички останали продукти нарязани на едро/лук, гъби, морков, дом. сок, чесън, дафинов лист, черен пипер, сол, олио/. Варим 40 мин.
След като е сварено трябва да сгъстим сосът с брашното, което сме разтворили предварително в малко студена вода. Слагаме тенжерата на котлона без капак, сипваме разтвореното брашно и продължаваме да варим около 15-20 мин. докато сосът се сгъсти.
Към края добавям бучка масло/около 1 с.л./ за аромат и магданоза.

2 коментара:

  1. Непременно я записвам...
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  2. Ще се радвам да споделиш и дали се е харесала.
    Поздрави и весел уикенд!

    ОтговорИзтриване