22 октомври 2009

Смокини с орехи и мед


Продукти:
10 смокини
орехови ядки
бяло саламурено сирене
мед
оцет Балсамико

Начин на приготвяне:
Смокините се разрязват на кръст от горната част, като внимаваме да не ги разрежем до края. Поставяме ги в покрита с хартия за печене тава. Във всеки разрез слагаме резен сирене, ядка орех и капка оцет Балсамико. Запичаме ги за 15 мин. във загрята фурна на 200 градуса. След като са готови капваме във всеки разрез малко мед на вкус.
Много влусно преложение!

*Рецептата е взета от "Мед и мляко".
**Заменена е Моцарелата и съм добавила мед.
***Аз го предложих като мезе за бяло вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар