05 октомври 2009

Карфиол с топено сирене и сметана


Продукти:
1 гл. карфиол
200 мл. течна сметана
топено сирене
100 гр кашкавал/ настърган
1 кубче зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:
Измиваме карфиола и го нарязваме на отделни розички. Слагаме ги във тенжера и доливаме вода докато ги покрие, слагаме бульона и варим не повече от 5-6 минути. Сваляме от котлона и веднага ги вадим от водата. Слагаме ги в тавичка, заливаме ги със сметаната, слагаме топеното сирене и ги разбъркваме. Поръсваме ги отгоре с кашкавала и печем на 200 градуса, до зачервяване.

8 коментара:

  1. Много вкусно-поздравления

    ОтговорИзтриване
  2. Карфиол и топено сирене.. това е чудесна комбинация! Много добра и вкусна идея - ще се пробва, Люба :-)))

    Поздрав!

    ОтговорИзтриване
  3. Радвам се, че ти е харесала рецептата!
    После да докладваш дали сте я харесали.
    Поздравче и за теб!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте! Изглежда ще е доста вкусно. Утре ще го сготвя, но мисля да добавя и синьо сирене. Според мен ще стане супер :)

    Поздрави,
    Ирена :)

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте Ирена!
    И според мен със синьо сирене ще стане много вкусно!
    Поздрави!
    Люба

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте Люба,

    Да наистина стана много вкусно, и сега мисля пак да повторя. Давам 10 от 10 точки :)

    Поздрави,
    Ирена

    ОтговорИзтриване
  7. Радвам се, че сте доволни от резултата!
    Определено, когато се сложи и синьото сирене, вкусът става още по-хубав!
    Благодаря, че споделихте!

    Поздрави!
    Люба

    ОтговорИзтриване