03 септември 2009

Задушена глиганска рибица

Продукти:
Рибица от глиган - 1 бр.
лук 5-6 глави
чесън 4 ск.
домат 2 бр.
доматен сок 100 мл.
дафинов лист 2-3 бр.
черен пипер
кимион
чубрица

Начин на приготвяне:
Рибиците се нарязват на тънки пържоли. Слагат се в тенжера под налягане и се варят 40 мин. През това време обелваме лукът, нарязваме го на полумесеци и го изпържваме леко до зачервяване. Изваждаме месото и го нареждаме в йенска тенжера/тавичка/, отгоре слагаме лукът, доматите обелени и нарязани на едри кубчета, чесънът, подправките, поливаме с доматения сос и доливаме с малко вода. Печем в загрята фурна на 220 градуса около 40 минути.
*Отново много добра моя импровизация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар