29 август 2009

Тиквени ладийки


Продукти:
Тиквени ладийки
4 бр. тиквички
Плънка: /смес като за пълнени чушки/
1 гл. стар лук
1 домат
1/2 ч.ч. ориз
200 гр. кайма
магданоз
черен пипер
червен пипер 1ч.л.
сол
Кашкавал и домат, за покриване на ладийките.

Начин на приготвяне:
Тиквичките ги разполовяваме на две, по дължина. Издълбаваме ги внимателно с лъжичка.
След това приготвяме плънката, като запържваме лукът и прибавяме каймата. Добавяме измития ориз и сипваме 1ч.ч. топла вода. Слагаме подправките на вкус. Когато оризът е почти готов слагаме доматите и магданоза. Разбъркваме добре всичко и започваме да пълним всяка тиквичка. Нареждаме ги в тавичка и сипваме вода на дъното. Покриваме ориза с резени домат. Поливаме леко с малко вода и малко олио върху доматите. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато са готови, след около 40 мин., слагаме парченца кашкавал и запичаме леко до порозовяваме.
Доста сполучливи! Определено ще ги повторя!

Няма коментари:

Публикуване на коментар