09 юни 2009

Пълнени чушки с еленска кайма

Продукти:
кайма от еленско месо/ 500 гр.
чушки 12 бр.
ориз 300 гр.
лук 1 глава
домат 1 бр.
доматено пюре 2-3 с.л.
черен пипер
кимион
чубрица
джоджен
магданоз 1/2 връзка
сол и олио
Начин на приготвяне:
Чушките се измиват, и се изчистват от дръжките и семките. Капачетата се запазват.
След това запържваме лукът/нарязан на ситно/в малко олио и добавяме каймата. Изчакваме да побелее каймата и добавяме ориза. Сипваме малко топла вода /1 ч.ч./ и добавяме доматеното пюре. Слагаме подправките, солта и добавяме още малко вода. Ориза омеква доста и чак тогава сваляме тигана от котлона. След това добавяме домата нарязан на по-едри кубчета и магданоза. С тази смес започваме да пълним чушките, като след това ги затваряме с капачетата. Нареждаме ги в тава, сипваме 1 ч.ч. топла вода. Поливаме отгоре с малко олио всяка чушка, понеже каймата от дивеч няма никаква мазнина и стои суха. Печем в загрята фурна на 200 градуса, след около 30-40 мин обръщаме чушките и изчакваме да се зачервят и от другата страна.
Гарнираме пожелание с кисело мляко.

3 коментара:

  1. Имам награди за теб!
    Поздрави,Краси

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря за наградата!
    ПОздрави, Люба

    ОтговорИзтриване
  3. Любче, пак си сготвила мнооого вкусно ястие! Желая ти все така да ни радваш във всичко, с което се захванеш. Поздравления!!!

    ОтговорИзтриване