20 май 2009

Лопатар с розмарин и сметана


Продукти:
месо от елен Лопатар 800 гр.
масло
лук 5-6 глави
розмарин 1/2 ч.л.
черен пипер
кимион
сол
готварска течна сметана 100-150 мл.
кашкавал 100-150 гр./настърган

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на тънки жулиени и се сварява в херметическа тенжера за 40 мин. Лукът се нарязва на едро и се изпържва до леко порозовяване. След това местото се вади и се слага в ейнска тенжера, прибавя се лукът и подправките, слагаме стръкче розмарин най-отгоре, сипва се малко вода, слагаме маслото най-отгоре, захлупваме го с капак и запичаме за 20 мин на 220 градуса. След това заливаме с готварската сметана, поръсваме най-отгоре с настъргания кашкавал и запичаме без капак, до леко порозовяване на кашкавала.
* Втората снимка е преди първото вкарване във фурната. Добавяме само стръкче розмарин най-отгоре.

3 коментара:

  1. Привет! Имам награда за теб в моя блог, заповядай да си я получиш!

    ОтговорИзтриване
  2. Привет!
    Бих искала да ти предложа
    Eat good,feel good на
    hihonas.blogspot.com
    като благодарност за нещата,които споделяш!
    Поздрави,Краси

    ОтговорИзтриване
  3. Момичета, много ви благодаря!
    Само ако споделите и какво се иска от мен да направя, че нищо не успях да разбера.
    Благодаря ви предварително!

    ОтговорИзтриване