25 април 2009

Агнешко с ориз и спанак

Продукти:
Агнешко месо 600 гр. /ребра
ориз 1 ч.ч./280-300гр
1 гл. стар лук
2 домата
спанак 400 гр
1 зеленчуков бульон/или Маги - вълшебен вкус
Начин на приготвяне:
Месото се сварява в херметическа тенжера за 30мин, след това се обезкостява и се накъсва на малки късове. Отделно задушаваме лукът в малко мазнина, слагаме ориза, добавяме спанакът/може да е замразен или бланширан/ и сипваме около 1ч.ч. гореща вода. Всичко това се задушава в тиган. Добавяме бульона стрит на прах, доматите обелени и нарязани на кубчета. Задушаваме леко за около 10 минути. Сваляме от котлона и добавяме месото. Сипваме всичко в тава, доливаме 1,5 - 2ч.ч. вода и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 40 мин.
* Може да се направи заливка от кисело мляко и яйца.
** Може при поднасяне да се гарнира с кисело мляко.

7 коментара:

  1. Нали беше със спанак?

    ОтговорИзтриване
  2. Moже и без спанак,но в продуктите има спанак а в рецептата е пропуснато да се прибави.

    ОтговорИзтриване
  3. Съжалявам за грешката, която съм направила. Благодаря ви, че ми я показахте.
    Спанакът се слага в оризът, когато се задушава.
    Ще оправя рецептата!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Ау, супер агнешко, да си оближеш пръстите.

    ОтговорИзтриване
  5. Много хубаво стана да си оближеш пръсти

    ОтговорИзтриване
  6. Отговори
    1. приятели извинете ме за грешката , която допуснах - съжелявам

      Изтриване