01 март 2009

Глиган по ловджийски


Продукти:
месо от диво прасе - рибица/контра филе
6-7 глави лук
100 мл. червено вино
подправки: черен пипер, кимион, 2 бр. дафинов лист, сол
Месото се нарязва на кубчета, слага се в тенжера и се запържва леко, до побеляване. След това се сипва червеното вино, което предварително е кипнато в друг съд, за да излезне алкохолът. Веднага след това с гореща вода се долива, колкото да покрие месото и малко над него. Започва да ври на слаб огън. Месото се отпенва. След това се слагат всичките подправки. Така всичко ври до готовност, минимум 1,30-2,00ч. За дивечът трябва малко по-дълга термична обработка. Ако има нужда се долива с вряла вода. Месото е готово сварено, когато се разкъсва с вилица без проблем, става много крехко. Накрая трябва да остане на мазнина. Тогава се слага изпържения лук, който предварително се нарязва на полумесеци и се иазпържва до златисто. Когато всичко вече е в тенжерата се задушава за около 10-15 мин и е готово.
Към това ястие задължително допълнение е 1ч червено вино.
* Гарнитурата от снимката е картофено пюре с натрошено сирене. Ако се добави към него и ситно нарязан зелен лук, става още по-вкусно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар