31 март 2009

Задушено еленско


Продукти:
Еленско /джулан - мускулите по крайниците -800 гр
лук 4-5 глави
черен пипер
кимион
сол
масло/олио - около 70-80 гр
Начин на приготвяне:
Месото нарязвам на жулиени/на ивици/ и сварявам за 1 час в херметическа тенжера. През това време лукът съм нарязала на полумесеци. Запържвам го в олио до леко порозовяване. Изцеждам месото от сосът в който е вряло, смесвам го с лукът и го слагам в тавичка. Поръсвам със сол, черен пипер и кимион. Слагам масло/или олио/ и запичам на 200 градуса за около 50 - 60 мин., до готовност на месото. Поръсвам с настърган кашкавал и запичам леко, докато хване розова коричка./Може и без кашкавала/
* Много добре ще се получи, ако се добави готварска сметана и топено сирене. Но и доста по-калорично.
Това е абсолютно моя фантазия. Чудих се как да го направя това месо, което е с доста жили и няма начин да бъдат изрязани. Сваряването ги направи изключително крехки.
** Определено лесна и много вкусна рецепта.
*** На първата снимка е с гарнитура: Манатарки в масло

Няма коментари:

Публикуване на коментар