31 март 2009

Манатарки в масло

Манатарки

Нужните продукти:
Манатарки 600 гр
масло 40 гр
олио 40 мл
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
В тенжера слагам равни количества масло и олио. Загрявам ги и слагам нарязаните гъби. Запържвам ги много леко и след това доливам една чаша топла вода. Гъбите също пуска своята си водичка. Задушавам докато останат на мазнина. Накрая поръсвам с черен пипер и сол.

Стават много вкусни!
За мен това е най-вкусната рецепта за Манатарки.

6 коментара:

  1. Радвам се, че ви е харесала рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Препоръчвам вместо вода да се долее 50мл качествено бяло вино и 2-3 щипки риган. ако пипера е бял, а не черен ще станат още по-ароматни

    ОтговорИзтриване
  3. Пробвали сме и така. Благодаря ви!

    ОтговорИзтриване
  4. Манатарките пресни ли са? Сушени или замразени? И от къде са най важното :D

    ОтговорИзтриване
  5. Манатарките са пресни, но може и замразени, купени са от пункт за изкупуване на гъби... Брани и проверени от хора, които разбират...
    не купувам от големите супер маркети, защото в пакетите има предимно пънчета и не се знае от кога са замразени... ;-)

    ОтговорИзтриване