01 март 2009

Филе от елен с чеснова паста


Филе от елен с чеснова паста и картофи по селски
Месото/рибица от Елен/ е нарязано и начукано много на тъничко. Отделно обелваме 1 гл. чесън, слагаме 1 с.л. подправка за скара комбинирана, 1 ч.л. куркума и зехтин около 100мл. Всичко се пасира докато стане една зеленикава паста. В йенска тенжерка нареждам ред пържолки, намазвам ги отгоре с пастата, след това редувам докато свършат продуктите. Добре е да постоят така поне един ден, но и по-малко пак стават. След това ги овалвам в галета и пържа в мазнина много малко, за около 5 мин, колкото да получат много лек загар. Ако се препържат стават сухи и жилави.

Ето как изглеждат и сурови:


Картофите по селски/аз така си ги кръстих/ са много лесни. Обелени и нарязани, поръсвам с подправки: черен пипер, червен пипер, чубрица и 1 с.л. вълшебен вкус/пиле/ на Маги, мазнина и малко вода. Слагам фолио и пека на 220 гр за 1час.

Мога да кажа само, че тези рецепти са много вкусни.

А като прибавим и чаша червено вино, картинката е пълна!



Няма коментари:

Публикуване на коментар