27 февруари 2009

Пържоли от глиган


Диво прасе/глиган/ с карфиол в сметана и топено сирене

Месото е само нарязано, слагам го в тавата, поръсвам с подправки: черен пипер, кимион, сол, два дафинови листа и 3-4 ск чесън и олио, разбърквам го хубаво и след това сипвам малко вода, запечатвам го с фолио и пека на 220 градуса за 2ч.
Става толкова крехко, че никой не позна че е дивеч.
За карфиола: Слагам го във вряща вода, в която предварително съм овкусила с 1к бульон, за не повече от 7 мин. След като съм преценила, че е готов го свалям от огъня и веднага вадя от водата в която е врял. Оставям го настрана. В друг съд сипвам течна готварска сметана, при непрекъснат бъркане добавям топено сирене/в случая сложих 1 кут на Президент/, слагам и настърган кашкавал, черен пипер и бъркам докато се посгъсти малко. Карфиола сипвам в тавичка, заливам със сметановата смес, поръсвам обилно с кашкавал и запичам във фурната на 200гр, докато се зачерви кашкавала. Стана много вкусен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар