27 февруари 2009

Еленско с топено сирене и сметана


Месото нарязвам на тънки филийки и начуквам много хубаво. Поръсвам с комбинирана подправка за скара, намазвам с 1с.л. горчица, 5-6 ск.чесън/пресован/, малко бяло винце и олио. Тавата покривам с фолио и пека за 1,30ч на 220 градуса. След това фолиото се маха, сипах 200мл течна готварска сметана, сложих пушено сиренце върху пържолките и пекох още 30 мин, до леко порозовяване на сиренцето.

2 коментара:

  1. Пробвах рецептата със свинско.Стана страхотно крехко и вкусно.За съжаление топеното ми сирене не се разтече,а остана на кръгче,но следващия път
    ще поправя грешката.Мерси за съвета!Поздрави!;))

    ОтговорИзтриване
  2. Браво на теб!
    Радвам се, че е станалао крехко месото.
    А за топеното сирене, другия път пробвай с друга марка. Понякога и на мен не ми се разтича.
    Поздрави и за вас!

    ОтговорИзтриване